Idag är en bra dag.

Livet som förälder är minst sagt varierande. Det blir sällan tråkigt. Däremot kan man räkna in ett helt hav av andra känslor som dagarna, nätterna, åren med barn innebär, t.ex. oro, glädje, rädsla, lycka, ångest, sorg, förvåning, storhet, stolthet, skräck …

Just nu har jag två underbara tonåringar och en härlig 11-åring. De är friska och glada för det mesta och då leker livet även för mig. Jag lär mig så mycket av dem och älskar våra dialoger. När de var små var det underbart på sitt sätt, men idag är det magiskt. Tänk vad många livsstadier men ska gå igenom med varandra i en familj! Så häftigt att få lära av varandra på vägen =).

Är det en bra dag idag?

Härom tidiga morgonen frågade jag min väldigt visa 13-åring ”Är det en bra dag idag?” Jag hasplade bara ur mig orden utan anledning och hon tog dem seriöst. Hon svarade efter noga övervägande ”Nej”. Jag blev ganska förvånad för det här är en tjej som ser livet från den positiva sidan. Hon var inte ledsen eller sur, det var bara ett rent faktum att just idag var nog ingen bra dag. Hon lade fram sina argument varför och de kom snabbt utan speciell ansträngning eller eftertanke.

Vi pratade lite om det här, och när vi gick igenom hennes argument så insåg vi båda att de tankarna som snabbt trillade ur hennes mun egentligen inte stämde in på den här dagen utan var bara de första hon kom att tänka på. Ungefär som man kan tänka om måndagsångest, därav är alltid måndagar lite jobbiga. När vi istället tänkte efter så skulle det hända flera saker som skulle göra just den här dagen rolig. Se där! Utveckling 😉

Det var lite kul att kunna vända om hela inställningen till dagen så tidigt på morgonen. Och det kan vi ju alla göra, varje dag, varje minut. Bara vi ser våra egna mönster och har ett bra sätt att vända det till något bättre.

Det händer också att barnen mår dåligt och då är det nästan som att den där navelsträngen aldrig klipptes av. Visst är det lustigt. Och intressant.

Alla dessa känslotillstånd föräldraskapet bär med sig bottnar i en djup, avgrundslös kärlek. När livet är lite tuffare, när oron stiger till ytan och man ser mer allvarligt på livet och är tacksam för vad man har, då  blir de varmaste känslorna väldigt påtagliga. Eller hur…

Måndagsångest?

Igår var det måndag. Den var ingen tråkig dag alls utan solig, varm och lång dag! Idag likaså. Jag gläds åt musöronen på träden, av att inte frysa på hundpromenaderna och av att vakna till solen genom fönstret. Barnen får roa sig på påsklov med kompisar, mormor, kusiner och jag får roa mig med min man, en hund och mina kollegor. Inte illa =). Idag är en bra dag.

Glad tisdag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *