Självförtroende och kämparglöd

När jag ser min yngsta son och bebisar så ser jag så mycket kämparglöd. Dem har det bara i sig. Att lära sig krypa, att lära sig stå och att lära sig gå är bara några av utmaningarna de möter under sitt första år. Varje fas och utveckling tar dem med storm och dem lyckas till slut med det dem åtar sig. Dem ger inte upp. Föräldrar hejar glatt på och uppmuntrar varje försök. För dem skulle aldrig någonsin säga: du kommer aldrig kunna gå, eller stå eller krypa till våra barn. Dessa steg ser vi som så naturliga och självklara. 

Vi föds alla med kämparglöd

Att bestämma sig för något och se till att det blir gjort kräver mod, styrka och disciplin. Något som verkligen alla föds med. Men vad är det som händer på vägen? När blir det självklara och naturliga inte lika självklart och naturligt längre? Varför blir barns drömmar inte lika självklara, eller våra egna för den delen? Tänk om vi kunde gå in och möta våra drömmar och utmaningar med samma kraft och kämparglöd som vi en gång gjorde när vi var bebisar.

Vad drömde du om en gång i tiden? 

Så påverkas vi med tiden

Tyvärr blir vi med tiden färgade av andras värderingar och samhällets värderingar. Vi väljer att tro på andras åsikter och det blir tyvärr vår verklighet. Vi tappar det naturliga och tar till det onaturliga för att passa in. Vi programmeras med hur vi ska vara och vad vi ska göra. Vad som är rätt och vad som är fel. Många gånger glömmer vi att fråga om det ens är vår egen sanning eller någon annans. Resultatet blir att vårt självförtroende dalar med tiden.

Jag kommer ihåg när jag var 17 år och drömde om att någon gång bli modell. Jag berättade det glatt för en (dåtida) kompis och möttes direkt av: ”varför skulle du bli det?”, ”du har ingen modellkropp”, ”du ser inte ut som en modell”, ”du skulle aldrig lyckas” osv. Och vet ni vad, jag gjorde misstaget att jag valde att tro på henne. Men hennes ord vara bara ord, hennes åsikter, det var inte sanning. Men jag gjorde det tyvärr till min sanning. För när man väljer att tro att något är omöjligt stänger man alla dörrar till möjligheterna. Btw se över vilka ni umgås med för vi har inte tid och energi att lägga på dem som inte peppar och sprider glädje. Tänk om hon istället hade varit peppande och jag hade trott på det.

Välj rätt vänner

Vänner är till för att stötta, peppa och få dig att stråla. Idag är jag mycket lyckligt ”lottad” som har så fina vänner runt om mig. Anledningen till att jag skriver ”lottad” är för att det faktiskt är ett aktivt val från min sida också. Ett val att välja dem som får mig att må bra.

Idag är jag även äldre och visare. Andra människors åsikter speglar inte dig. De berättar egentligen bara om hur dem ser på sig själva. Många gånger har jag velat skylla saker på andra, men tyvärr funkar inte livet så. För om jag skyller på andra ger jag ifrån mig min makt över mitt liv. Jag väljer ju vad jag tror på och vad jag tar in. När jag hör någon komma med negativa åsikter om mina drömmar och mina mål säger jag tyst i mitt inre ”thanks for sharing, men det får stå för dig”. Detsamma gäller när mitt ego delar med sig av sina åsikter. Tack, tack, men nej tack! 

Kristalltips

Det är dags att ta tillbaka kraften mina vänner! Vänd er till era kristallvänner, dem stöttar alltid med rätt sorts energi. Mina kristalltips för ökat självförtroende:

 Ha en magiska måndag och vecka fylld av självförtroende! 

2 thoughts on “Självförtroende och kämparglöd

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *