Livet utan sköldkörtel

Läsarfråga: Jag har sett att Anthony William har skrivit en hel bok om sköldkörteln. Jag antar att den är väldigt viktig, men jag har opererat bort den och undrar om det var dumt?

Hej! Den här frågan får jag väldigt ofta. Många som har opererat bort sin sköldkörtel tror att boken Sköldkörtelns hemlighet inte är något för dem. Varför ska de läsa en bok om ett organ som de inte har kvar? Men ack så viktig den är för att sätta samman alla pusselbitar om vad som sker i vår kropp. Det finns faktiskt ett helt kapitel som heter: Livet utan sköldkörtel. Här är ett väldigt häftigt stycke ur det kapitlet: ”Kroppen tror fortfarande att du har en intakt sköldkörtel. Så här är det: Även om någon bryter sig in och stjäl saker ur ditt hem så står huset kvar. Väggarna finns kvar och du har fortfarande ett hem. Samma sak gäller för sköldkörteln. När delar av sköldkörteln är borttagna finns det fortfarande vävnad kvar runt platsen, ”väggarna” finns ännu kvar. Din kropp betraktar det fortfarande som att du har en sköldkörtel. Även när man river huset eller gör mer omfattande ingrepp – så finns fortfarande husets grund kvar. Man kan bygga utifrån det som finns. Och även om man gräver bort hela grunden så finns husets anda kvar. Det finns fortfarande en adress och det går att skicka och ta emot brev – på samma sätt kan kroppen fortsätta att agera som om sköldkörteln fanns, även om delar eller hela körteln är borta.”

Det endokrina systemet fortsätter alltså att fungera även om sköldkörteln är borta. Även om man fått höra att hela körteln är borta, så finns faktiskt många gånger hela 30-40% av sköldkörteln kvar – och fungerar!

I Sköldkörtelns hemlighet (åter i lager oktober 2023) går Anthony djupt in på hur många olika symptom som förknippas med sköldkörteln faktiskt har sin grund i virala problem och levern. De virus som Anthony berättar om som ligger bakom cystor, cancer eller hypertyreos, som lett fram till ingreppet i sköldkörteln, kan fortfarande vara aktiva i kroppen och orsaka samma eller andra symptom. Det är därför som många kan ha kvar symptom även efter att de opererat bort eller behandlat sköldkörteln med radioaktivt jod. Därför det är det så viktigt att ändå läsa boken och sätta samman de symptom man har med vad Anthony berättar händer i kroppen.

Oavsett om man har symptom som av hälsoexperter förknippas med sköldkörteln eller inte, är Sköldkörtelns hemlighet en otroligt viktig bok, då den går till grunden med hur Epstein Barr-viruset löper amok i många kroppar och ligger som orsak för otroligt många symptom; allt från problem med över- och undervikt, kalla händer och fötter, hjärtklappning, värmevallningar, yrsel, artrit, värk och smärta, muskelsvaghet och mycket, mycket annat, och hur sköldkörteln ofta är påverkad, oavsett om det visas i prover eller inte.

Hoppas att du fått ett nytt sätt att se på din värdefulla körtel!

I välmående, Carolina Johansson

Carolina Johansson
Utbildad sjuksköterska och näringsterapeut med fokus på Anthony Williams lära
Hemsida: carolinajohansson.se
Podcast: Hälsosant
Instagram: carolinajohansson.se
E-post: hej@carolina-johansson

Den här artikeln publicerades först i Livsenergis medlemstidning nr 12 2023.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *