Livets hjul – mitt inre ankare

Vet ni vad, jag är så glad att ni finns. Att veta att det finns så många som har valt samma resa som jag – en utforskande resa om livet, existens och att leva äkta – känns både tryggt och inspirerande. Här är vi alla samlade. Tänk om vi kunde hitta vägar att nå ut till varandra mer, mötas – fysiskt eller virtuellt – och dela erfarenheter.

Vårt bästa rum för det just, just nu är gruppen på Facebook. Vi har just bytt namn på den till SoulGroup eftersom det är en grupp där vi kan vara själsnära. Alla som är med i den gruppen tycker om att vidga vyerna på livet, själen och vår roll på jorden och böckerna har en viktig roll i det. Kom dit och lyssna och dela med dig av dina tankar och funderingar <3.

Här är en personlig tanke om chakrasystemet som jag tycker är så fascinerande, och därför har sett till att kunna erbjuda er en fin bok om just det – Chakrahealing av Michelle Fondin. Jag presenterades för chakrasystemet för 5 år sedan. Konstigt nog hade jag inte stött på det innan dess, trots att jag har utövat yoga i 20 år. Det klickade direkt! Jag förstod upplägget som om det var fullt naturligt – vilket det ju är – och insåg värdet av att kunna jobba med sina chakran själv.

För mig är chakrasystemet som ett ankare, en trygg plats inombords där jag både kan vila och utvecklas beroende på vad jag vill och behöver. Det är något jag stämmer av mot – typ ”hur mår vi alla chakran”. Om det är halvfullt eller trögt i något energihjul så masserar jag och fyller på för att få upp aktivitet igen. Trots sin abstrakta form och subtila energi blir det ett väldigt konkret förhållningssätt till hela mig, att förena och balansera själen och kroppen. Och det häftiga är att det är så lättillgängligt!

Chakrasystemet kräver ingen kunskap för att man ska kunna jobba med det. Det finns inom oss alla och om vi bara vänder oss inåt kan vi komma i kontakt med det. Men jag tycker själv om att studera med hjälp av böcker för att kunna greppa ett ämne bättre. Därför har vi valt Michelles bok – Chakrahealing. Hon tar ett ordentligt tag om våra sju huvudchakran och hjälper oss förstå precis hur vart och ett av dem uttrycker sig i obalans, vad det behöver, dess energi, element, kristaller och mycket mer. Hon bjuder även på mantraljud, dagliga affirmationer, meditationer och kroppsövningar, och ger oss därmed ett komplett kit för att själva kunna jobba med hela systemet för vår inre läkning och välmående.

Michelle har en själv en spännande resa, inte minst sida vid sida med Deepak Chopra på Chopra Center. Lyssna gärna till intervjun online. Hon är verkligen full av energi och visdom och hennes ögon glittrar väldigt vackert =).

Spännande nyheter!

För dig som är intresserad av kristaller kan vi meddela att vi har fått in ett parti Golden healer vilket vi tycker är väldigt roligt. Vi har även ett fint chakrakit som innehåller en sten för varje chakra. En annan nyhet som känns spännande är dofter för olika ändamål i små roll-on-flaskor baserade på eteriska oljor. Och en massa härliga boknyheter förstås! Vi hoppas det känns lustfyllt att bläddra igenom tidningen även den här gången =).

Nästa nummer kommer ut i mitten av augusti. Tills dess önskar jag er sköna, varma dagar fulla av energi och glädje!

Varma hälsningar

Alexandra Jerselius

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *