Månklokt i maj: Finn din inre styrka, tillit och tålamod

Maj månad ger oss en väldigt fin översikt av en full måncykel. Den inleder med en halvmåne i tredje kvarteret den 1 maj och avslutar med en halvmåne i tredje kvarteret den 30 maj. Däremellan har vi alla de andra faserna. 

Månen i sista kvarteret är en tid för reflektion, frigörelse och förberedelse för en ny början. När månen är i detta skede är den halvt upplyst och minskar mot nymånen, och vi kan se det som en symbolisk minskning av energi och ett avslut av en cykel. Den här tiden är inte helt enkel och du kan känna av en hel del spänningar, särskilt inom dig. Det är som att vi vet vad vi borde göra men gör det inte. Vi kanske är trötta, men just nu är det inte rätt tid att vila eftersom vi behöver göra plats för det nya som finns just runt hörnet; nymånen. Nyckelord för både början och slutet av maj är därför: omvärdera, balansera, känn tillit.

Nymånen når sin höjdpunkt den 8 maj, då i Oxens tecken. Om du har ett projekt som kräver uthållighet och tålamod, då är det nu du ska sätta igång. Låt saker ta sin tid, fort är inte melodin den här gången. Oxens energi stöder långsiktig tillväxt. Det är också en tid för att grunda sig, och se till att ha en stabil grund i det du företar dig. Det kan också handla om att fördjupa relationer – både med dig själv och andra. Sätt gärna intentioner nu som rör ekonomisk säkerhet, inre stolthet och uppskattning av naturen.

Dessa energier följer med när månen går in i första kvarteret i Lejonet den 15 maj. Den uppmuntrar till att omfamna och uttrycka din inre stjärna, ta ledningen i ditt liv och ha roligt längs vägen, även om du kanske tvivlar på din förmåga. Så se till att boosta dig! Det är en tid för att njuta av livets ljusare sidor och kanalisera din passion och kreativitet till synliga resultat.

Det leder oss in till fullmånen i Skytten den 23 maj, som även kallas ”Flower Moon” enligt Nordamerikanska traditioner. Det här är en tid för utforskning och expansion, både mentalt och fysiskt. Tittar vi ut genom fönstret så är det också vad vi ser i naturen. Vissa älskar naturens explosion och somliga har det tuffare. I boken Månologi säger Yasmin Boland att fullmånen i Skytten är särskilt bra för Vädurar, Tvillingar, Lejon, Vågar, Skyttar och Vattumän. För alla andra är den mer utmanande. Oavsett vad som gäller för dig, lita på att energin just nu är rolig och kan framkalla många lättnadens suckar. Fullmånens budskap till dig: Livet är ett äventyr. Stagnera inte!

Mån-dagar att uppmärksamma i maj: 

1 maj: halvmåne i sista kvarteret i Vattumannen

8 maj: nymåne i Oxen

15 maj: månen i första kvarteret i Lejonet

23 maj: fullmåne i Skytten

30 maj: halvmåne i sista kvarteret i Fiskarna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *