Miljoner mirakel på en gång

Våren är här på riktigt. Träden börjar slå ut. Blommorna spricker upp ur marken och gräset blir grönt. Allt detta händer samtidigt, som om hela naturen exploderar. Med lite värme från solen sker miljoner mirakel samtidigt. Tänk vilken rikedom – vilket överflöd av naturliga fenomen vi har omkring oss!

Jag älskar överflöd. Jag är en överflödets person. Det är inget jag har bestämt utan det är mitt naturliga tillstånd. Det är här jag trivs bäst. Jag frodas i att känna att allt är möjligt. Det kan vara så enkelt som att känna att jag kan brygga hur många kaffekoppar jag vill, inte bara just så många som går åt just nu. Om kannan är full kan jag ju fylla på min kopp hela förmiddagen! Så underbart!

Betyder det att jag alltid är i överflödets rus? Inte alls. Men jag är uppmärksam på när jag ser fler problem, begränsningar och känner brist än lösningar och möjligheter, då vet jag att det är dags att skifta fokus.

Jag har just fått lära mig att överflöd och välstånd är ett naturligt tillstånd, ett inre medvetandetillstånd. Det har jag kanske förstått förut, men först nu, när jag läser boken Inre rikedom sjönk det in. Vi ska bara öppna våra ögon för att se det istället för motstånd, kamp och brist. Jag vet att det är svårt ibland och man ramlar lätt tillbaka i vardagens ekorrhjul. Därför behöver vi friska upp minnet nu och då. Sanningen är den att vi kan ta oss till detta tillstånd precis när vi vill.

En person som jag tycker är duktig på att leva sin inre rikedom naturligt är Deepak Chopra. Därför är jag så glad att presentera periodens medlemsbok Inre rikedom – Finn din väg till själsligt överflöd och välstånd. Man kan tro att det är en bok om lagen om attraktion, men jag tror inte han använder ordet attraktion en enda gång. Däremot Lagen om uppmärksamhet och Lagen om intention. Andra kittlande koncept ur boken är ”den andliga generositeten”, ”den kreativa intelligensens flöde” och hur vi kan utnyttja dessa naturliga tillgångar till att förändra vårt förhållningssätt till saker i livet som skaver.

Ett annat exempel på känslan av överflöd är när jag går i skogen och uppfylls av förundran över mängden löv som pryder varje träd, hur mossan består av miljarder små enheter för att hålla samman sin enorma matta, hur orkidéns detaljrika mönster är exakt samma på varenda blomma. Sådana här ”små” grejer gör mig lycklig! Då är min själ i sitt esse.

Mitt tips: Inled sommaren med en injektion av nya, friska tankar om programmeringar, förväntningar och förhållningssätt och lev ett liv i positivt flöde. Läs Inre rikedom.

Härliga majhälsningar,

Alexandra Jerselius

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *