När det inte blir som planerat

När jag satte mig ner framför datorn var min tanke att jag skulle skriva om rädslor, hur de begränsar en och vad man kan vinna på att ta sig ut ur sin bekvämlighetszon.

Så blev det inte. Någonting annat behövde få komma fram, så det planerade inlägget får vänta 🙂

Istället fick jag en stark känsla om att skriva om energi. Om hur vi påverkas av energi och att allting vi gör antingen dränerar oss på energi eller ger oss energi.

Jag har tänkt oerhört mycket på det på senaste. Som högkänslig blir jag extremt lätt ”utmattad”, eller överstimulerad. Saker som andra inte tycker är någonting alls kan göra mig totalt slut, eftersom det får min energi att läcka hej vilt…

Förra veckan pratade jag med en vän om detta, om att inte känna sig tillräcklig för att man inte orkar (vare sig det handlar om aktiviteter eller möten med människor), att enbart att planera och bestämma träff och att sådant som andra tar med en klackspark verkligen kostar på. Just då kände jag mig helt förbi av trötthet, huvudet snurrade av tankar på hur jag ”borde” vara och agera. Som mamma, vän, fru, dotter…

Ni som är högkänsliga vet, att endast (!) tankesnurret som uppstår kan dränera en totalt, och man kan behöva gå och lägga sig i ett mörkt rum utan att ha gjort någonting alls (förutom att varit extremt aktiv i tanken då…).

Min vän sa någonting extremt bra. Just då landade det inte direkt helt rätt, men när jag låtit det sjunka in och fundera (!) på det en stund insåg jag hur mycket visdom det låg i det. Hon sa:

”Man måste låta människor vara som de är. Det gör jag. Och det leder till att jag inte umgås med speciellt många människor.”

Snacka om att stå stadigt i sin kraft och övertygelse. Helt enkelt: ”Jag låter dig vara precis som du är, men våra energier synkar inte så jag undviker dig.”

Ja, detta tankesätt kan få en att bli ganska ensam, men hellre ensam än i sällskap med någon/några som snarare tar än ger energi, tänker jag.

Alltså – låt andra vara som de är – och tillåt dig själv att vara som du är <3 Kan ni mötas – toppen! Om inte, njut av friden och av att stå stadigt i ditt val och i dig själv.

För bara för att man accepterar någonting/någon så betyder det inte att man tycker om det eller att man klarar av att ta in den energin det medför. Det innebär att säga: Ja, du/jag/världen ser ut som den gör. Jag ser det, och accepterar det. Men för att skydda mig själv väljer jag att göra si och så istället… ” Det har ju inte med någon annan än en själv att göra. När man äger det, då har man kommit långt.

Någon klokare avslutning än så har jag inte 🙂

Däremot kan jag säga att min väns sätt att tänka har gett mig mycket mer sinnesro, mer harmoni i livet och mer glädje och energi över till det jag verkligen vill göra.

Har du några tankar kring det jag skrivit får du gärna kommentera eller mejla mig på [email protected] <3

Önskar dig en underbart fridfull och harmonisk dag, där du du väljer helt utifrån dig själv och din befintliga energi.

/Sofia

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *