Rena dina kristaller i supermånens ljus

Jag hade tänkt skriva om hur man renar och laddar kristaller längre fram, men eftersom det är fullmåne idag så kan jag inte hålla mig. Det är dessutom inte vilken fullmåne som helst utan både månförmörkelse och supermåne på samma gång. Om ni gick upp tidigt imorse så kanske ni fick ta del av detta fantastiska fenomen? Men än det inte för sent att ta tillvara på månens kraft. Det går faktiskt lika bra att rena kristallerna en dag innan fullmånen och en dag efter, de får lika mycket energi av månen. Med rening menar jag i detta sammanhang; att rena kristallerna på energinivå.

Stenar och kristaller kan absorbera, lagra och sända ut energier. Detta gäller alla sorters energier, såväl positiva som negativa. Därför är det viktigt att man renar dem ofta. Det finns flera olika reningsmetoder, men eftersom det är fullmåne så kommer jag att fokusera på den metoden i detta inlägg.

Inom astrologin så menar man att månen styr våra undermedvetna sinnen, våra känslor och dem dolda världarna. De negativa energierna som kan lagras i våra kristaller kommer oftast från andra människor och vi kan inte se med våra fysiska ögon. Då månen påverkar just känslor så kan vi med fördel använda oss av dess helande och renande ljus.

Här är en enkel steg-för-steg guide om hur du renar dina kristaller i fullmånens ljus:

  1. Jag brukar själv vilja rena mina kristaller i antingen röken av vit salvia eller under rinnande vatten innan jag låter dem renas i fullmånens ljus (bara för en extra boost). Jag föredrar att använda mig av salvia eftersom alla kristaller inte tål vatten. Väljer man vatten så är det optimala; i havet eller i en bäck där vattnet flödar, men det går även bra under vattenkranen. Torka dem väl.
  2. Lägg ut alla dina kristaller i månljuset. Det mest gynnsamma är att lägga dem på marken, men då det inte alltid är det lättaste så kan du lägga dem på något annat naturligt material. Jag har en bricka i trä som jag lägger mina kristaller på. Beroende på väderlek så ställer jag antingen ut brickan på min balkong (utomhus) eller på fönsterbrädan (inomhus). Det viktigaste är att kristallerna får vara i månljuset.
  3. Ta alltid in eller plocka undan dina kristaller tidigt på morgonen dagen efter då en del kristaller bleknar i solljus.