En magisk kraft i månen

Det här kalla vädret som kommit till Stockholm gör natthimmelen mörk och stjärnklar. Ikväll tornade månen upp sig som en stor silvrig boll och påminde om att den snart är full igen. Jag följer månexperten Yasmin Boland (författare till boken Månologi) och får hennes nyhetsbrev varje dag. Idag berättar hon att den exakta tiden för nästa fullmåne är den 21 januari kl. 06.16 här i Sverige. Så, för alla morgonpigga, joina mig i en fullmånemeditation i ottan på måndag!

Jag har alltid fascinerats av månen, speciellt för att en är så enorm. Och jag som tycker om kontraster attraheras av det mörka och det ljusa. Men Yasmin har lärt mig att det finns mycket mer att hämta från månen, att man kan använda den som en slags klocka och följa månens cykler. Det är faktiskt väldigt spännande!

Vid fullmåne bubblar våra känslor upp till ytan så att vi kan ta itu med dem, energimässigt städa och rensa lite i vårt inre. Yasmin rekommenderar att vi gör upp med vårt förflutna minst en gång i månaden. Hon har även en liten ritual för det som hon kallar för "fullmåneförlåtelse", men man kan så klart göra precis hur man vill.

Jag kan tänka att om man sätter det i system så blir det lite lättare och mindre dramatiskt för varje gång. Saker som har blossat upp kanske inte hinner bli så stora. Inte minns blir det en månatlig påminnelse om att reflektera och fundera på vad det är som upprör oss och varför. Kanske vi kommer på att det är något onödigt vi lägger vår energi på och kan släppa taget om det.

Just det där sista är intressant. Man hör ofta talesättet "Where attention goes, energy flows", och jag tycker det är så sant. Men ofta märker vi inte var vi lägger vår uppmärksamhet förrän det har gått timmar, kanske till och med dagar, veckor eller år. Det är där en stunds reflektion kommer in så passande. Blir vi vana att reflektera, få syn på oss själva och hur vi mår så är det mycket lättare att skifta uppmärksamheten rätt. En rutin kan ju vara bra om den får oss att komma ihåg något som gör oss gott, som fullmåneförlåtelse till exempel.

Själv har jag ingen rutin alls men skulle på många sätt vilja hitta en. Att skriva den här bloggen är absolut ett tillfälle, om ej jag inte har någon rutin kring den ännu. Men det är säkert många där ute som har någon. Dela gärna med er och ge mig inspiration =).

Den här lördagkvällen är också en känslosam sådan. Fullmånen är ännu inte i sin fullaste form, men den är potent och det kan få oss att bubbla. Så ta hand om er <3

Gnistrande hälsningar,
Alex

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *