Teaser eller spoiler alert!

Mitt jobb som förläggare på Livsenergi är fyllt av många olika spännande delar. Så klart några som är mindre roliga också, men det hör ju till. Just nu har jag extra fokus på att pussla vidare på vår utgivning för sommaren och hösten 2019, även in på 2020(!) om det faller sig väl. Aldrig hade jag trott att jag skulle få sitta och gotta mig med en massa spännande manus, välja och vraka och ha möjligheten att bestämma vilka böcker som ska komma ut på svenska. Men det får jag – och är så glad för det. Ännu gladare blir jag när vi får feedback från våra läsare och medlemmar =).

Just nu jonglerar jag med titlar för att skapa en intressant mix för året. Utgivningen måste vara varierad och inte kännas för lik månad efter månad.

På näthinnan just nu har jag bland annat en ny bok om healing, en om kinesisk medicin, kroppens energikanaler och flödet av meridianer, att gro en ny kropp, att leva länge men dö ”ung” vid god hälsa, en änglakortlek med underbart vackra bilder m.m. Snart får jag in översatta manus på böcker skrivna av Louise L. Hay, Anthony William, Matt Kahn m.fl. Och igår fick jag godkänna ett tryck för en otroligt efterlängtad bok av Pema Chödrön.
Det finns en uppsjö av böcker inom vår genre body-mind-spirit, och det tar sin lilla tid att låta var och en sjunka in, landa för att veta att det är ”rätt” bok för oss. Just nu letar jag med ljus och lykta efter rätt titlar inom chakra-, häxor och kristaller.

Jag vet att jag med detta ”teasar” många av er medlemmar som läser det här och är sugna på att veta på förhand vad som kommer. Samtidigt känner jag många av er som älskar överraskningen när tidningen dimper ner i brevlådan, så för er kanske det tvärtom känns som att jag lämnar ut för mycket? Ni får höra av er.

När en bok kommer ut har jag haft den i mitt hjärta i ett halvår, ofta mer än så. Jag har – i nästan alla fall – pratat med författaren och fått en personlighet kopplad till bokens innehåll. Den aspekten blir så klart ännu starkare om vi har pratat via Skype och sett varandras minspel, skrattat tillsammans, kanske delat en rädsla eller oro. Jag bygger relationer till våra böcker och den vill vi förmedla vidare så äkta som möjligt genom sättet vi presenterar dem, författarna och ämnet.

Jag kan erkänna att jag är nervös vid varje lanseringstillfälle och tänker Hur ska boken tas emot?, Ser ni vad jag ser? Går budskapet igenom? Förstår ni hur härlig, smart eller duktig den här författaren är? Så klart hoppas jag det. Samtidigt jobbar jag på att lära mig att inte hänga upp mig på misslyckanden och missuppfattningar, vilket alltid har varit en utmaning. Mer om det en annan gång. Oavsett, att ge ut böcker för Livsenergi är världens bästa jobb för mig, Alexandra. Det är spännande, utmanande, roligt, intressant, varierande, läskigt, nervöst, jobbigt, och …. alldeles, alldeles underbart.

Vad vill du ha ut av din huvudsakliga sysselsättning? Hur får det dig att känna dig?

Ha en fin onsdag kväll!
Varma hälsningar,
Alexandra

One thought on “Teaser eller spoiler alert!

  1. Längtar till Anthony Williams nya bok! Ser också fram emot ett spännande, friskare 2019!
    Vintersoliga hälsningar Lillemor

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *