Vilseledd med viss glöd

Välkommen januari! Vi har ett nytt år framför oss, ett fullständigt oskrivet blad av nya händelser, erfarenheter, upptäckter och insikter. Visst är det häftigt?! Jag blir alltid lite lyrisk i samband med nyår, lite som ett barn, med oskyldiga förväntningar och hopp om en spännande närtid. Oavsett vad vi får vara med om är det ju spännande. Vi kommer ju lära oss saker i år igen!

Utöver det faktum att vi just har passerat nyåret har vi faktiskt kommit en bit på väg mot ljuset, den längre dagen. Det är jag verkligen tacksam för. Ljuset betyder mycket för mig och jag föredrar värme framför kyla. Jag brukar säga att om någon vill göra mig riktigt illa då ska de ta till kyla. Som frusen är jag inte stor, inte stark, inte tålig. Inte mitt bästa jag helt enkelt.

Det där med att vara sitt bästa jag – är det något många tänker på, eller vill uppnå? Jag vet att du som läser detta troligen vill det, för du och jag är intresserade av att leva fullt ut. Åtminstone är det vad jag tror. Det finns ju många aspekter av vad det betyder, och just nu i januari kan jag inte annat än att tänka på hälsan. Med god hälsa blir ändå vintern bättre, eller hur? Att frysa i mörkret och samtidigt vara sjuk låter inte riktigt som en hit för mig.

Jag har fått insikt i ett nytt verktyg för att ge min kropp de bästa förutsättningarna för god hälsa och det är vad jag vill dela med mig av till dig i år 2023:s första medlemsbok, nämligen De fyra immuntyperna skriven av Heather Moday. Äntligen finns det en bok som tittar på vårt immunsystem som något individuellt och unikt för var och en av oss och presenterar lösningar för hur vi kan få det att fungera optimalt. Immunsystemet är nämligen inte statiskt, vi har alla möjligheter att påverka det, och vårt mål är att få det i balans.

Blir du nyfiken på vilken typ av immunsystem du har? Det blev jag, så jag gjorde testet i boken. Det tog ungefär 4 minuter och gav mig massor av information om mig själv och min hälsa. Jag lutar starkt åt en vilseledd immuntyp med tydliga inslag av glöd. Låter spännande, eller hur? Nästa steg för mig är att kika på vad jag ska göra för att få den vilseledda delen på rätt väg (eftersom den är mest dominant). Det ska bli intressant att se vad Heather säger om det! Jag får helt enkelt återkomma med resultaten.

Heather är en välutbildad läkare och immunolog som har riktat in sig på integrativ och funktionell medicin. I boken får vi en djupdykning i hur immunsystemet fungerar parallellt med verktyg, arbetsdokument, listor på kosttillskott och väldigt mycket mer för att aktivt jobba mot ett balanserat immunförsvar.

GOTT NYTT ÅR!
De varmaste hälsningarna från
Alexandra Jerselius

TIPS: Börja skriv 5-års dagbok! Det är det enklaste och mest uppfriskande sättet att följa sig själv i livet. Du har bara ett par rader att skriva på, så det kan omöjligt ta lång tid. Och med tiden får du på samma uppslag en hel minnesbild av vad som hände exakt den dagen för 1, 2 eller 4 år sedan. Använd den för det du behöver just nu; tacksamhetsdagbok, få koll på din träning, reflektera över livet, eller följa din inre utvecklingsresa. Vi har tagit fram en egen 5-års dagbok som ger extra glädje. Kika på den HÄR!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *