Ett ständigt jobb för den inre arbetsmyran

Vad går du runt och bär på nu? Vilken del av dig är du just i färd med att arbeta med, utveckla? Jag tror att många som är medlemmar i Livsenergi bokklubb ständigt är igång med ett projekt i det inre. Kanske inte alltid så uttalat, men det finns där.

En annan sak jag tror är att det där inre projektet mår bra av att uttalas. Då blir det mer verkligt och jag kanske tar det lite mer på allvar… Mitt mest framträdande inre projekt just nu handlar om energier och relationer i kombination.

På nyårsafton slöts en inre pakt i mig om att vara ärlig och leva i min sanning. Inte mot andra – eftersom det vore att slå in en öppen dörr – men mot mig själv. Det här ter sig så att jag är extra vaken för när jag hamnar i ett trängt läge där jag varken vet ut eller in, för det är tecknet på att något inte står rätt till inom mig. Jag är också extra uppmärksam på när jag känner det motsatta, då jag blir stolt och varm i kroppen för att jag har stått upp för min själs önskan och behov. Dessa situationer uppstår ofta i relationer till andra (i vänskap, i äktenskap, med barnen, med föräldrar, syskon och släkt), samt vid val jag ska göra, stora som små livsval. Målet jag har är att följa rätt energi – den höga energin som känns positiv och lätt. Och jag kan ärligt säga att med det som rättesnöre blir uppgiften både roligare och lättare att se resultaten av.

Varför berättar jag allt det här? Jo, dels för att vara sann mot dig, dels för att det går hand i hand med huvudbudskapet i periodens bok Äg din energi. Författaren Alla Svirinskaya har genomsyrats av energier och healing hela sitt liv, upplärd av sin mamma som praktiserade i hemmet i hemlighet under sovjettiden. Hon har sin gåva från generationer tillbaka och använder den för att hjälpa fler att förstå och äga sin energi.

I boken lyfter Alla ämnet energi till en ny nivå för mig. Det blir väldigt konkret och nära, vilket är bra när man ska ta ägarskap om något. Eftersom hon även är utbildad till läkare blir det naturligt för henne att dra paralleller till den världen. För Alla är det lika viktigt att vi tar hälsan i vår energikropp på samma allvar som vår fysiska kropp – att vi förstår när vi får intrång av virus, bakterier och svamporganismer i auran och har kunskap om hur vi blir av med dem. För att hålla vårt energi-ID rent och hälsosamt finns fina tricks som energiprofylax, probiotika för auran, rutiner för energihygien och mycket mer. Vi måste bara börja bry oss och ta ansvar. Vill du åt den lättare, positiva energin oftare i livet? Då är det här en bok för dig =).

Om du är någon som gillar orakelkort så tycker jag att du ska kika på sid 2 i medlemstidningen. Där har vi bland annat tagit med en helt underbar kortlek av allas vår älskade Alberto Villoldo – Mystical Shaman Oracle. Andra spännande nyheter i tidningen är Jag kan ha fel av Björn Natthiko Lindeblad, någon jag inte kan få nog av, har är bottenlös visdom och samtidigt så väldigt mänsklig. Även Tjur på retur är en spännande nyhet. Kanske kan den fånga män och vända dem inåt på ett nytt sätt…? Och här, ett litet trendtest – har du följt med i hajpen kring mochi och baobing? Det hade inte jag om det inte var för min 15-åriga dotter som introducerar dessa roligheter för mig. Kika på Baka Kawaii för mer info.

Det har gått några nummer sedan vi utökade medlemstidningen och laddade den med mer stoff, framför allt mer tips, råd, recept och läsning. Jag hoppas att du tycker om det =). Vår egen journalist Jessica är den som jobbar mest med tidningen. Till det här numret har hon fördjupat sig i månadsstenar! Läs allt om dem på sid 22-23. Finns det något ämne du vill att hon fördjupar sig i? Maila henne på [email protected].

Önskar dig en skön lässtund med positiv energi under vårsolen!

Varma hälsningar,

Alexandra Jerselius

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *