Hemmalördag, viktiga boktips och tankar kring livet

Hej,

Vi har packat upp, tvättat och landat. Så skönt att vara hemma. Borta bra men hemma bäst! Jag älskar verkligen vårt hem och det är något speciellt med att komma hem när man varit bortrest. Lite extra lyxigt att komma hem till helgen så man hinner kommer tillbaka i lugn och ro.

Viktig påminnelse – i alla fall enligt mig

Har ni sett rean i senaste Livsenergi-tidningen?! Wow! Sååååå många bra böcker för bara 29kr, 39 kr och 49 kr 🙂 Jag har precis haft lite egentid, läst senaste tidningen och lagt en beställning på helt magiska böcker. Känner mig som ett barn igen som väntar på julafton (i detta fall: när böckerna kommer). Imorgon är sista dagen att beställa, så ta er tid att kolla. Är ni nyfikna på vad jag beställt? Bara fråga i kommentarsfältet, jag tipsar gärna!

Att lära sig och utvecklas

Jag älskar att lära mig nya saker och utvecklas. Böcker, kurser och workshops, ja allt som får mig (min själ, mitt sinne och min kropp) att utvecklas. När vi läser höjer vi vår energi, vi blir mer medvetna. Med andra ord: vi höjer vår medvetenhet och växer som människor. Genom att höja vår medvetenhet kan vi se saker ur olika perspektiv och öka vår förståelse. Jag undrar hur mitt liv hade sett ut idag utan detta intresse för böcker? Äh, det är inte ens värt att fundera på, så tomt det skulle vara. Böcker och kunskap ger och öppnar upp för (nya) möjligheter. 

Jag vill utvecklas

Det normala är att vi undermedvetet ältar gårdagens tankar och problem. Och hur många tankar har vi inte under en dag? Ca 40 000 – 60 000 tankar. Av dem är 80% negativa och 95% är repetition av gårdagens tankar. Vilket ekorrhjul?!

Tänk på det en sekund. Det är ganska skrämmande. Inte konstigt att man ibland känner sig fast eller kanske rent av står och stampar på samma ställe. Det positiva är att vi faktiskt kan välja våra tankar. Men för att kunna göra det behöver vi bli medvetna. Därför läser jag massor. Jag vill utvecklas och bemästra mina tankar. För om jag lyckas med konsten att välja mina tankar så kan jag skapa det liv jag vill ha. Tankar leder till känslor, känslor leder till handling och handling leder till vanor, vilket ger resultat. Att läsa ger oss nya idéer, infallsvinklar och nya tankar. 

Böcker och kristaller

Jag höjer inte bara min energi med böcker utan även mina kristaller. Dem fungerar som fantastiska komplement till varandra och kan självklart och med fördel användas samtidigt. Många gånger när jag ligger och läser har jag en kristall liggandes på mig. Tex en bergskristall för mental klarhet. Eller om jag läser om hjärtat och kärlek så låter jag en rosa eller grön kristall vila på mitt bröst. Behöver jag bli mer ”här och nu” (grunda mig) lägger jag en hematit på mitt baschakra. 

Jag tror att vår lycka, hälsa, kropp, plånbok (ja ni läste rätt), välmående etc bara kan växa i den utsträckning som vi gör. När vi kan sätta saker i perspektiv kan vi behålla ett inre lugn och snabbare hitta en lösning, komma i kontakt med vår kreativitet och stå stadigt när det blåser. 

Ha en skön (läs)lördag! Nu ska jag läsa lite medan min yngsta son vilar bredvid mig. Life is good!

Ann-Sophie Fabrizi

4 thoughts on “Hemmalördag, viktiga boktips och tankar kring livet

  1. Hej Isabel ☀️
   Va kul att du frågar ?
   Jag älskar ju personlig utveckling så jag föll helt för den genren. Under min hypnoterapiutbildning så läste vi Samtal med gud av Neale Donald Walsch. Den har funnits i min mammas bokhylla länge och jag har bläddrat i den flera gånger (nu pratar vi väldigt länge sen), men nu läste jag den med helt nya ögon. En klassiker alla borde läsa! Beställde uppföljarna och hoppas på härlig läsning. Vidare så blev det Drömhealern II, då jag jobbar en del med distanshealing. Jag är ett stort fan av Dr Wayne W Dyer och hade inte ”Förverkliga dina önskningar” så väntar med spänning. Då ADHD är ett sådant hett ämne, som jag själv nog skulle bli kategoriserad som när jag va ung (och kanske nu också), blev det Anders Hansens bok ”Fördel ADHD”. För jag tror starkt på att allt handlar om hur vi väljer att värdera saker och ting och att ADHD verkligen kan ses som en fantastisk fördel. Har hans andra böcker och tycker han skriver så bra! Vidare Caroline Myss, Deepak Chopra, Sylvia Browne och Byron Katie. Älskar alla dessa författare!
   Hoppas jag kunnat inspirera dig ✨❤️

   1. Tack underbara du för dina tips och rekommendationer! Just nu har jag tittat på Brené Brown, Byron Katie och Marianne Williamson. Tre häftiga kvinnor, precis som ni som skriver på livsenergi??

    1. ?❤️ Tusen tack själv! Mkt bra val, tycker du har tittat på så fina författare

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *