Kroppens andliga känselspröt

Vi människor är utrustade på ett helt otroligt sätt. Den som tänkte ut oss hade en enorm fantasi och var nog en skicklig ingenjör. Tänk på alla system vi har i kroppen som samspelar med varandra. Och alla fysiska verktyg vi har för att leva våra liv – armar, ben, händer, fötter, tår…  

Det är lätt att hamna i det fysiska när det gäller kroppen, men vi är ju mer än så. Man skulle kunna säga att våra sinnen både är kopplade till det fysiska och det eteriska. Ta synen till exempel, vi kan se fysiska ting, men vi kan också se mönster av händelser som man inte kan ta på. Vi kan känna en beröring, men vi kan också känna av en stämning, en energi.  

Man brukar säga att vi bara använder en tiondel av vår hjärnkapacitet. Men är det kanske så att vi faktiskt bara använder en tiondel av vår fulla kapacitet helt och hållet? Det slår mig att många av våra kroppsdelar har den dubbla förmågan att både serva oss som fysiska maskiner och agera som en andlig antenn eller känselspröt utanför kroppen. För på något sätt har vi flera kroppsdelar som agerar som tentakler för att koppla ihop vår fysiska kropp med livsväven – den som vi vet existerar men inte kan se, och därför lätt glömmer bort.  

I vår senaste medlemsbok kommer vi fördjupa oss i våra händer. Stanna vid det budskapet en kort stund. Händerna. Vad betyder de för dig och i ditt liv. Vilken roll spelar de. Vilken roll kan de spela?  

Swami Saradananda känner vi ganska väl vid det här laget. Vi har gett ut två av hennes vackra böcker tidigare. Händernas helande kraft blir den tredje.  

Jag är helt fascinerad av den här boken, för den överraskar mig på ett väldigt värdefullt sätt. Aldrig kunde jag tro att jag skulle vilja nörda in på handställningar, s.k. mudror. Men med insikt i händernas fulla potential och som en länk mellan min fysiska kropp och energin i och omkring mig så har vi med denna bok just öppnat en dörr till en helt ny värld! 

Jag vurmar alltid för att ni ska klicka in på våra intervjuer med författarna till medlemsböckerna, men är det någon ni verkligen ska ta er tid att titta på så är det den här med Swami Saradananda. Det samtalet utmynnade i en snabbkurs om händernas helande kraft – teoretiskt och praktiskt! Så kul, spännande och givande!  

Njut av sommarens ljus och gröna omgivning! 

Varma sommarhälsningar, 

Alexandra Jerselius 

TIPS: Shinrin-yoku. Grunda dig med skogsbad!  

Ta tillfället i akt och förankra dig i naturen nu när det är varmt och du kan gå barfota i gräset, på stranden och i vattnet, eller köra ner händerna i myllan och känna kontakten med moder jord. Känn naturens textur och temperatur mot handen och låt energin flöda in genom dig. Föreställ dig hur dina fingrar och fötter rotar sig neråt och blir ett med jorden.  

Häromdagen fick jag tipset att ta med en lupp ut i naturen och undersök livet i mossan. Vilket meditationsmoment att iaktta mikrolivet i marken som bär oss – WOW! Bättre än Netflix =). Man kan inte bli annat än vördnadsfull och ödmjuk inför allt som är vi. Njut! 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *