Läsarfråga: Hur gör jag för att hålla mig frisk i vinter? Har du några tips?

En stor del av Anthonys lära fokuserar på hur vi kan stärka vårt immunförsvar; det gäller både kroniska hälsoproblem eller akuta så som vid influensa och förkylningar. Det är viktigt att vi skyddar oss så gott det går från influensor. Anthony har alltid pratat om influensor som utlösande faktor för kronisk sjukdom. Han var även den första att berätta om långtidscovid, vad det är som sker i kroppen och hur vi kan göra för att återhämta oss. Vårt immunförsvar står redan inför väldigt mycket som det är och vi vill göra vårt bästa för att ge det förutsättningar att skydda oss.

Hur svår vår influensa blir beror på olika saker. Bland annat:

  • Vilken typ av virus eller bakterie vi blir smittade med
  • Hur starkt vårt immunförsvar är och hur mkt reserver vi har i form av tex zink
  • Andra underliggande hälsoproblem

Anthony delar med sig till oss att virus och bakterier äter – de lever och förökas inte av mystisk energi. Deras favoritbränsle är ägg, gluten och mejeriprodukter (för fullständig lista, se tex Medial Läkning eller Läk med detox). Försök att minska eller helt hålla dig borta från dessa livsmedel för bästa skydd.

Mat: Frukter, grönsaker, örter och vild mat har egenskaper som stärker vårt immunförsvar och ger oss rikligt med näringsämnen. Tillför mycket av dessa livsmedel. Medial Läkning: Kostguiden ger bra med inspiration.
Kosttillskott: Anthony pratar om hur viktigt det är med tillskott (av rätt märke och kvalité) och nämner bland andra zink och C-vitamin som viktiga komplement (besök medicalmedium.com/preferred/supplements för märken han rekommenderar).

Under flera år har människor världen över använt sig av hans Chockterapier vid första tecken på influensa. Dessa finner du här nedan och du kan läsa mer om dem i Medial Läkning eller Läk med detox.

Chockterapi med zink från Medial läkning (flytande zinksulfat från märket Vimergy)

Obs! Doserna är för vuxna.

Gör så här:
Droppa 2 pipetter med zinksulfat i halsen var tredje vaken timma.
Håll kvar vätskan i munnen 1 minut innan du sväljer
Upprepa under 2 dagar

Chockterapi med C-vitamin från Medial läkning (Micro C från märket Vimergy)
Obs! Doserna är för vuxna.

Ingredienser:

2 st 500 mg kapslar Micro-C
2,4 dl vatten, gärna varmt
2 tsk rå honung
Saft av 1 apelsin, färskpressad

Gör så här:
Öppna Micro-C-kapslarna och häll pulvret i varmt vatten. Rör om tills det löses upp. Tillsätt den råa honungen och apelsinjuicen och rör om väl. Drick varannan vaken timma. Upprepa under 2 dagar, eller tills symptomen är borta.

Det finns mycket fler saker vi kan göra för att stötta vår hälsa. Hoppas detta har väckt din nyfikenhet att läsa vidare.

I välmående, Carolina
OBS! Informationen är inte ersättning för medicinsk rådgivning, diagnos, behandling eller förskrivning

Den här artikeln publicerades först i Livsenergis medlemstidning nr 2 2023.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *