Läsarfråga: Vad säger Anthony William om förhöjt kolesterol?

Hej! Kolesterol sätts ofta samman med hjärt-kärlsystemet. Men vi behöver kolla på ett annat organ för att se vad som verkligen ligger till grund för en ökning av det så kallade onda kolesterolet eller ett underskott av det så kallade goda kolesterolet. Det är ofta som vi glömmer att gå djupare in på orsakerna bakom ett fenomen. När det kommer till kolesterol måste vi titta närmare på vår lever. Du har säkert hört talas om fettlever. Det är ungefär som det låter; en lever som har börjat lägga på sig fett. Vår lever är vårt filter och ansvarig för att producera galla för att bryta ner fettet. Idag äter vi väldigt mycket fett (det finns fett i all proteinrik mat) samtidigt som levern har mycket att stå i när det kommer till att filtrera alla gifter och patogener som vi utsätts för. Lägg till uttorkning till listan och levern har det mer än tufft. När levern inte längre kan ta hand om allt fett den dagligen utsätts för kommer den börja att lagra fettet. Den blir alltså ”överviktig” och det sker långt innan personen blir överviktig på utsidan. Detta försämrar leverns förmågor.

Anthony berättar att det finns flera förstadier till fettlever som inte upptäcks genom dagens medicinska tester. Vi är många som går runt med dessa förstadier. Vad har det här då med kolesterol att göra då? Jo, när levern har det tufft börjar dess funktion att producera det goda kolesterolet och dess förmåga att ta hand om det onda kolesterolet att avta. Det onda kolesterolet släpps fritt i blodet. När vi äter så kallade statiner för att råda bot på dåliga kolesterolvärden missas det här helt. Det är som att stänga av brandlarmet utan att kolla vart någonstans det brinner. Levern fortsätter att ha det tufft men provresultaten blir bättre. Statiner har i många sammanhang fått ett dåligt rykte, och det är inte så konstigt. Istället för att hjälpa det onda kolesterolet ut ur kroppen klistras det istället mot hjärtat och kärlväggarna. Det är ett stort problem av två anledningar: 1. Vi kan inte längre se i blodprover att kolesterolet är förhöjt och ta de åtgärder som behövs. 2. Fritt flytande kolesterol är inte lika farligt som när det klistras mot kärlväggarna och till slut skapar plack där.

När vi förstår orsakerna bakom dåliga kolesterolvärden och tar de rätta stegen mot återhämtning är det här, enligt Anthony, löjligt lätt att åtgärda!

Du kan läsa så mycket mer om levern och alla dess funktioner i Leverns okända kraft! I Läk med detox hittar du många olika reningskurer för att ta hand om den på bästa sätt! Den väldigt populära Leverns morgonkur (som finns i båda böckerna) är en väldigt bra start!

OBS! Informationen är inte ersättning för medicinsk rådgivning, diagnos, behandling eller förskrivning. Rådfråga alltid din läkare när det kommer till din hälsa.


I välmående, Carolina
Utbildad sjuksköterska och näringsterapeut med fokus på Anthony Williams lära
Hemsida: carolinajohansson.se
Podcast: Hälsosant
Instagram: carolinajohansson.se

E-post: [email protected]

Den här artikeln publicerades först i Livsenergis medlemstidning nr 15 2023.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *