Så förbereder du dig för de mörka månaderna

Många tycker att det är jobbigt med de långa och mörka månaderna här uppe i norr. Här har du två tips för att underlätta (och dra nytta av) tiden fram till att ljuset kommer åter.

  1. Äta mycket av apelsiner och småcitrus.

Den här årstiden finns det flera olika sorter av citrus i affären. Njut av apelsiner, clementiner, satsumas, mandariner och så vidare. Anthony kallar juicen från denna frukt för flytande solljus som kan lysa upp vårt liv. Han menar att de drar ur kylan som finns i oss och fyller oss med värme. Ät minst fyra om dagen för att få bästa effekt. Du kan äta dem som de är, färskpressad juice eller pressa dem över din sallad och annan mat som en välgörande dressing. Ett extra gott sätt att äta denna frukt på är att ringla honung ovanpå. Annan mat vi kan njuta av i vinter är granatäpplen. Gör gärna juice enbart på granatäpple och upptäck hur gott det är. Granatäpple är dessutom perfekt för personer som saknar tålamod, något som passar bra vintertid då många längtar efter den ljusa årstiden.

2. Skåda mot stjärnorna

Den här tiden på året kan vi passa på att titta på stjärnhimlen, eller närmare bestämt bortom stjärnorna. Anthony lär oss att där finns en del av vår själ bevarad. Det betyder att oavsett hur skadade vi blir här på jorden av olika händelser kan vi inte tappa bort oss helt. Att skåda bortom stjärnorna och föreställa oss att essensen av vår själ finns där och att vi en dag kommer återvända dit, kan hjälpa oss själsligt och emotionellt att läka våra sår. Anthony har gjort en guidad meditation av den här övningen på sin podcast. Du hittar en svensk översättning av den på Hälsosantpodden.

Vill du läsa mer om hur olika sorters mat påverkar oss så kolla in boken Kostguiden och vill du ha ännu mer tekniker och meditationer för själsligt och känslomässigt stöd – kolla in boken Medial läkning.

I välmående, Carolina Johansson

Utbildad sjuksköterska och näringsterapeut med fokus på Anthony Williams lära.

Hemsida: carolinajohansson.se
Podcast: Hälsosant
Instagram: carolinajohansson.se
E-post: [email protected]Den här artikeln publicerades först i Livsenergis medlemstidning nr 14 2023.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *