Har du brist på järn? Här finns det naturligt

Många får veta att de har järnbrist någon gång i livet. Det som är vanligt är att man då får ett järntillskott utskrivet av en läkare. Men vad beror järnbrist på egentligen? Enligt Anthony beror i stort sett all järnbrist på en kronisk låggradig virusinfektion. Eftersom virus så som Epstein Barr (EBV) och Bältros (men även andra) livnär sig på järn kan det bli kontraproduktivt att ta tillskott av järn, speciellt sådana som inte är växtbaserade, eftersom man då göder det underliggande problemet och kan hamna i en ond cirkel.

Det finns mat som innehåller rikligt med järn som man kan inkorporera i sin kost. Eftersom den här maten även innehåller naturliga antipatogena egenskaper är det inte troligt att virus skulle använda sig av järnet i den här maten som föda. 

Exempel på mat med rikligt järninnehåll: spenat, korngräsjuicepulver, persilja, vilda blåbär, vindruvor (mörka), björnbär, koriander, juicad kardborrerot, potatis (med skal), grönkål, groddar, squash, pumpafrön, sparris, torkade aprikoser (osvavlade).

Det är också viktigt att komma ihåg att arbeta med grundorsaken till järnbristen – alltså att stärka immunförsvaret. Alla böckerna går igenom hur man gör det och steg för att döda av patogener i kroppen. Medial läkning och Läk med detox är bra böcker att börja med.

OBS! Informationen är inte ersättning för medicinsk rådgivning, diagnos, behandling eller förskrivning. Rådfråga alltid din läkare när det kommer till din hälsa.

I välmående,
Carolina Johansson
Utbildad sjuksköterska och näringsterapeut med fokus på Anthony Williams lära

Hemsida: carolinajohansson.se
Podcast: Hälsosant
Instagram: carolinajohansson.se
E-post: [email protected]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *