Konsten att stämma sitt inre piano

Jag tror att vi är många som går igenom livet med lite disharmoni i kroppen, ett litet gnag inombords, en dissonans. Det finns säkert livslånga gnag och kortare, mer tillfälliga sådana. Den här perioden ska vi gräva i en potentiell inre dissonans som kan vagga där inne sedan generationer tillbaka, något vi har gömt undan riktigt bra. Den kan också lura precis under ytan, men lyssna noga, är den väl gömd så kan den vara extra svårt att höra.

Jag tror att en inre dissonans är ett tecken på att vi inte lever som vi egentligen vill. Vi kan vara duperade av samhället, normerna och omgivningen och ha svårt att höra och följa själens röst. Om man har en längtan att leva mindre vilseledd, mer vaken och på sina egna villkor finns det tack och lov en hel uppsjö av hjälpmedel. Det är där vi möts – alla vi som är intresserade av inre utveckling, att leva ut våra sanna, bästa jag.

För en kort tid sedan hade jag en spännande upplevelse som satte fingret på en viss disharmoni inom mig. Det var inte så mycket ett missljud som en tystnad. Våra kroppar är ju ämnade för att LEVA så en tystnad eller tomhet kan också skapa förvirring. Det var så enkelt som att lyssna på ett klockspel – en chime – som fördes runt mitt huvud och spelade ett vackert plingande ljud. Jag var helt oförberedd på min reaktion, men ljudet väckte något i mig. Det satte mig ur balans och inuti började något röra på sig, som ett pirr i kroppen. Jag kunde se och känna hur en energi där inne fick liv igen.

Min tolkning är att något i mig som varit stagnerat lossnade och gjorde en slags volt, eller piruett. Lite som att motionera min inre energi, låta den få dansa lite. Det var väldigt behagligt och uppfriskande, och med det blev jag påmind om hur viktigt det är att ta hand om det vi har inom oss. Lyssna. Känna efter.

Vi tycker så klart att böcker är ett bra verktyg för att röra om lite grann nu och då, och bakom varje bok finns en människa som har en massa smart att säga. Den här perioden är vi glada att få presentera en medlemsbok av Lisa Lister – en kvinna som leder som hon lever, som har svarat upp på sina utmaningar i livet genom att utforska dem och hjälpa andra igenom samma sak. Hon har lyssnat på sin inre dissonans om och om igen och grävt upp rötter för att finna sin sanna röst, oavsett om hon har haft support från omgivningen eller ej. Hon är utan tvekan en stark och välgrundad röst i vår sfär. Här får ni hennes bok: Kära häxa.

Lisa trycker på det som gnisslar lite i oss och ger oss kraft att lyssna in vad det vill säga, vända och vrida på det och se vad det egentligen handlar om. Hon menar att det finns en häxa i oss alla: den som vill stå i sitt rätta element, vara i samklang med universums och naturens cykler och minnas visdomen som vi har med oss sedan urminnes tider.

I dissonans låter inte pianot som det ska. Detsamma gäller för oss människor. Det märks om vi inte är i stämma med vår själ. Om du vill kan Lisa inspirera dig att tända en spännande gnista inombords. Den kan ta eld precis i den takt du är redo för, och ta vind i den riktning du önskar. Är du beredd att öppna öronen och lyssna på kallelsen? Tiden är rätt. Vi befinner oss i vårens epicentrum. Naturen exploderar, förnyas, väcks till liv. Vi kanske ska följa efter =).

Jag önskar dig en härlig vår och lycka till, vilken väg du än tar!

Varma hälsningar, Alexandra Jerselius

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *