Hur väljer jag kristall?

Jag har egentligen aldrig funderat så mycket på vilken kristall jag ska välja. Det faller sig bara naturligt att jag fastnar för en eller flera. Ofta väljer jag för många haha. Men är det jag som väljer kristallen eller är det egentligen den som väljer mig? Jag skulle nog säga att det sistnämnda är närmast sanningen.

Att känna in

Om du går in i en kristallaffär, känn in om det är någon speciell kristall som står ut i mängden. Kanske är det dess färg eller form som tilltalar dig, eller varför inte dess struktur eller mönster? Ibland kan vi inte ens förklara varför vi dras till en viss kristall, vi bara gör det.

Ta upp kristallen i handen och känn in dess energier. Hur känns det? Känner du något? Det kan vara värme eller kyla, eller en tinglande känsla. Kanske sköljer ett lugn över dig? Eller så känner du ingenting alls, vilket också är helt okej. Försök att verkligen lyssna in. Det finns inget rätt eller fel.

Har ni tips på hur ni väljer stenar, kommentera gärna och dela med er av era erfarenheter. Tillsammans hjälper vi varandra.

Om man handlar på internet så blir det svårt att känna in kristallens energier. Då brukar jag istället först välja en pålitlig återförsäljare och sedan låta min intuition guida mig bland bilderna på kristallerna. Jag tycker att det fungerar lika bra. Men jag vill poängtera att det är viktigt att veta att återförsäljaren är pålitlig.

Att utgå ifrån våra behov

Ibland vet vi att det är något speciellt som vi söker och då kan vi utgå från det istället. Vi kanske söker kärlek eller är i behov av kärleksenergier. Då kan vi ta reda på vilka kristaller som kan ge oss detta. Rosenkvarts är en stor favorit vad gäller just kärlek. Men det finns massor av andra stenar att välja på. Jag tänkte fokusera lite extra på det ämnet runt Alla-Hjärtans-Dag, så glöm inte att gå in och läsa då.

Kanske söker vi klarhet, och då kan vi ta reda på vilka kristaller som kan ge oss detta, tex Bergskristall. Ibland behöver vi få kreativiteten att flöda och då kan vi utforska vilka kristaller som kan hjälpa oss med det. Tex Karneol.

Det kan inte gå fel i val av kristall. Attraktionslagen och kristallens vibrationer känner av din frekvens.

Ha en fantastisk helg!

Massa kärlek och energi till er,

Ann-Sophie Fabrizi

2 thoughts on “Hur väljer jag kristall?

 1. Hej Ann-Sophie
  Det där låter intressant Om kristaller och energier.
  Vet inte så mycket om det men vill gärna lära mig
  vad det innebär. Förstår att det ligger krafter som
  kan ge en energi. Bara att betrakta en kristall
  verkar spännande, om den sen kan överföra
  något till en är jag mycket intresserad. // Kramar// Marie.

  1. Hej Marie,
   Va kul att du hör av dig med din fråga 🙂 Jag skrev faktiskt lite mer ingående om just din fråga under blogginlägget ”Back to basics 1” samt ”Back to basics 2”. Alla kristaller vibrerar på en viss frekvens, precis som vi människor. Alla har vi en alldeles egen unik frekvens. Kristallernas kan hjälpa oss på olika sätt beroende på val av kristall. En del är till för kärlek, andra glädje, en del är grundande osv. Det kristallerna har gemensamt är att deras vibrationer är mkt harmoniska. När vi för in deras energier i vårt energifält så börjar våra energier att härma deras. Det är så vi kan ta hjälp och skifta vår energi.
   Jag hoppas jag har kunnat ge dig svar på din fråga. Annars får du mer än gärna höra av dig.
   Massa kärleksenergi till dig på alla hjärtans dag

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *