Kraften i Cirkeln

Hej på er!
Det ska bli spännande att i ett nytt forum få dela med mig av min resa i den spirituella världen och dess uråldriga visdomar. Jag kommer att blanda olika teman med djupare ämnen, ni får även hänga med mig på olika ceremonier och events, jag delar med mig tips om hur ni kan göra ceremonier/ritualer hemma och såklart blir det ”Regnbågsmat” -mat för dina chakran samt mycket mer! Om det är något speciellt ämne du är intresserad av inom shamanismen från Anderna i Peru eller helande mat så skriv gärna i kommentarsfältet nedan.

Efter en vecka där jag suttit i cirklar med kvinnor från olika sociala sammanhang är jag än mer övertygad om hur viktigt det är att mötas i sårbarheten med varandra. Vi är så skolade i att lägga på en yta och förlora oss i våra roller att vi tappar kärnan i vem vi är i essensen. Gamla identifikationer som format oss från barndomen, miljön vi haft omkring oss och de strukturer vi anammat längst med vägen gör att vi tappar vår kraft. Vi förlorar oss i projektionen som utspelar sig som en teater och låter egot ta över. Dömande, misstro, förövare, räddare eller offer. Vi är så mycket mer! Jag kan se den själsliga längtan i alla kvinnor jag möter. En längtan efter att bli fri från det som håller oss tillbaka, att vara helt sann mot sig själv och sitt uttryck, att våga gå bortom vad alla andra tycker och tänker. När vi sitter i cirkel och delar våra autentiska känslor, är det något som sker. Jag kan se hur ödmjukheten får dessa kvinnor att lägga ner garden, att relatera och att öppna hjärtat. Det är som en suck från djupet av hjärtat som får hela kroppen att slappna av. Vi förstår att vi inte är ensamma om att känna det vi känner eller längta efter att bli älskade, sedda och hörda. Dessa stunder då jag ser detta ske är magiska.

Att sitta i cirkel är en uråldrig form som representerar att vi alla är lika mycket värda. Ingen är under eller över. Vi är här för att dela visdom och vi alla har en del att ge in i cirkeln med våra egna livsresor och erfarenheter. Vi delar, supportar och samskapar. Jag kan se att alla kvinnor som deltar i cirklarna har en igenkänning av denna visdom. Detta är djupt förankrat i oss och för många en känsla av att ”komma hem”. Det är en ära att få ta tillbaka dessa visdomar in i olika sammanhang som tex traditionella arbetsplatser. Jag kom precis hem från ett jobb i Danmark där jag blev inbjuden till ett stort företag som ville få nya verktyg för sina chefer. Det är verkligen nya tider framför oss.
Mer om det i kommande inlägg!

 

Ha en fortsatt skön helg!

Annika

 

 

One thought on “Kraften i Cirkeln

  1. Så spännande Annika! Och roligt att du vill dela dina tankar, insikter och erfarenheter med alla här på Livsenergi. Genom att samskapa och sprida kan vi påverka och stötta varandra i denna resa till våra bästa jag i det gemensamma kollektivet =). Välkommen <3
    Kram,
    Alex

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *