Livet, stjärnor och planeter

Att förstå sig själv är ett bra första steg till att förstå andra – håller ni med om det? Men för att komma dit måste man vara lite nyfiken på sin egen person. I den här bokklubben vimlar det av människor som är nyfikna på olika saker – kraften i kristaller, magins existens, andevärlden, livet före och efter detta, potentialen i våra tankar, vårt sinne och mycket mer. I grund och botten vill vi nog alla utforska hur stort livet är. Vi utgår från oss själva, men har en inre känsla av att livet är så mycket större än det vi kan se, höra och det vetenskapen hittills kommit fram till. Nyfikenheten är oändlig, och oändligheten är gärna hissnande de gånger vi tillåter fantasin att flöda.

Bland alla teorier och system man kan använda för att förstå mer om sig själv har vi den här gången valt att dyka in i en lära som har existerat i många tusen år - nämligen astrologi. Under min tid på Livsenergi (nu dryga 7 år) är det här första gången vi lanserar en bok om astrologi. På sätt och vis är det lite förvånande eftersom intresset för ämnet är ihållande stort, och på senare år är uppåttrenden extra brant. Inte märkligt tänker jag. Vem lockas inte av tanken att våra liv och himlakropparnas lägen växelverkar med varandra och att stjärnorna och planeterna har en hälsning till oss?

Den digitala utvecklingen har medfört att astrologi är mer tillgängligt. Att ta fram ett födelsehoroskop krävde förr otroligt mycket kunskap, tid och arbete, men idag är det gjort på ett par sekunder. Det kan verka sorgligt, men det finns en hel del uppsidor med det. Istället för att ägna oss åt det tekniska i själva stjärnbilden kan vi nu ägna tiden åt att tolka den. När saker blir lättillgängliga kommer det nå ut till fler, vilket heller inte är en dum utveckling eftersom det betyder att skaran med människor som vill förstå varandra växer.

Emma Vidgen är en ung kvinna från Sydney, Australien som brinner för astrologi, meditation och livets stora mysterium. Hon har inte bara skrivit en bok om astrologi utan en handbok i hur du lär dig tolka födelsehoroskop – både ditt eget och andras. Det enda som krävs är lite tid och nyfikenhet. Emma är en av de som vill tillgängliggöra gammal kunskap och expertis på ett sätt som gynnar mänskligheten. Det gillar vi. Att tyda sitt födelsehoroskop ger en förståelse för sig själv som kan vara transformerande och livsomvälvande – och det är bara ett bar boksidor bort.

Jag hade nöjet att få träffa Emma i ett fint samtal i mitten av augusti. En härlig tjej med båda fötterna på jorden och huvudet i rymden. Jag kan verkligen rekommendera er att lyssna på vårt samtal och lära känna Emma. Och så hoppas jag att ni alla känner en nyvaknad längtan efter att få nya verktyg till att förstå universums budskap till dig. Din egen astrologi är din guide till att tyda budskapen som skrevs i stjärnorna när du föddes. Du kanske redan kan det, eller har fått en tolkning någon gång? Men vi är ju i ständig skola, och det finns alltid något nytt som fångar vår uppmärksamhet på den inre resan, eller hur?!

Från en nyfiken själ till en annan önskar jag dig en härlig september. Denna vackra månad då den livskraftiga sommaren övergår i en prunkande fas med mognad och eftertänksamhet.

Hjärtliga hälsningar, Alexandra Jerselius

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *