Krönikor

Alex profilbild höst – Redigerad

Vem behöver healing? 

22 november, 2023

I min vardag med ett ben i vardagslunken och ett ben i en syftesdriven verkstad där vi producerar verktyg för självutveckling, stöter jag ibland på ett slags ögonblick där de här två världarna ger mig information om samma saker men från olika håll. Kopplingen sker i min hjärna, det ”går upp ett ljus” och jag ser hur världarna smälter samman.

...Läs mer

Periodens bok:

Helande orakelkort

Den här kortleken är ett verktyg för holistisk läkning. Med stor erfarenhet och kunskap inom många olika traditioner - yoga, kinesisk medicin, reiki m.m. - har Shereen Öberg skapat en kortlek som kan hjälpa oss läka på djupet, i alla lager av oss; den fysiska kroppen, tankarna, känslorna, den inre energin och vårt andliga uttryck. Alla dessa delar av oss  samspelar i kropp, sinne och själ och när vi hittar balansen i en av dem kan även övriga delar börja läka.

Upptäck hur du kan återvända till det som är helt och locka till dig mer glädje i livet.

Vi har rensat färdigt – nu bygger vi upp nytt igen!

15 februari, 2022

När jag skriver detta är januari snart slut och vi har börjat landa i vårt nya år! Den senaste veckan har jag fötts med en massa hopp inför 2022. Det är något jag indirekt har bett om för att jag har känt ett behov av hopp och framtidsutsikter. Och då kom det…

Läs mer

Vill du ha svar? Sök upp dem!

24 januari, 2022

Det slår mig att ovisshet är tajt kopplat till kontroll, något vi gärna vill ha. När ovissheten tar överhanden har vi ingen kontroll…

Läs mer

Måne, måne på himlen där, säg vad som …

3 januari, 2022

”Måne, måne, måne. Du gyllene skära, mystiska klot och innerliga ljus som visar vägen i mörkret. Du är så mycket mer än en prydnad på himlen. Äntligen återvänder insikten till oss och vi vänder vårt fokus till dig och universums naturliga cykler.”

Läs mer

Precis allt är energi

30 november, 2021

Jag älskar julen och tiden inför den, men månaderna strax efter behöver jag anstränga mig för att hålla värmen i kroppen. Det går åt mycket energi under den här tiden, så jag behöver ladda ordentligt. Därför är jag extra glad att ha hittat nya verktyg för att hålla energin hög i kropp och sinne! Vem vet, det kanske kan vara något för dig med!

Läs mer

Vibrationerna sätter stämningen

10 november, 2021

November är här. För många är det en mörk, grå, blöt och tråkig månad, så vi tänkte fylla den med en massa härligheter! I det här numret har vi fokus på hårda klappar och gnistrande kristaller. Det är ju en perfekt tid nu att förbereda julen – både praktiskt och stämningsmässigt.

Läs mer

Stunder av genuin sanning

19 oktober, 2021

Jag har just läst en artikel om ateism och anti-religion och haft lite tid att reflektera över hur jag reagerade. Det här är helt klart ett större ämne än några få rader i en krönika, men jag märker att artikeln satte igång tankar i mig.

Läs mer

Fånga magin!

28 september, 2021

Den här veckan började med en häftig synkronicitet – jag älskar när det händer! I måndags skulle jag ha en intervju med författaren till Livsenergis första häxbok. Jag såg fram emot den eftersom jag tycker om hennes bok väldigt mycket.

Läs mer

Gränslöst nyfiken på…

8 september, 2021

Personlighetstyper. Mig själv. Dig. Mina barn. Min partner. Kombinationen av andlighet och psykologi för personlig utveckling… Jag är nyfiken på Enneagrammet.

Läs mer

Är intuition beroende av närvaro?

18 augusti, 2021

Intuition – vad är det för mig, funderar jag. Kan det vara så att kontakten med intuitionen är kärnan till när jag är extra medveten och närvarande? Och när jag bara ”kör på”, är jag då långt ifrån min intuition…? En spännande tanke som jag måste utforska!

Läs mer

Livets hjul – mitt inre ankare

28 juli, 2021

Vet ni vad, jag är så glad att ni finns. Att veta att det finns så många som har valt samma resa som jag – en utforskande resa om livet, existens och att leva äkta – känns både tryggt och inspirerande. Här är vi alla samlade. Tänk om vi kunde hitta vägar att nå ut till varandra mer, mötas – fysiskt eller virtuellt – och dela erfarenheter.

Läs mer