Krönikor

Alex profilbild höst – Redigerad

Mönster bortom mänsklig intelligens

28 maj, 2024

Nervsystemets uppgift är att ”ta emot och förmedla signaler från och till kroppens olika sinnen och kroppsdelar”. Men ibland överreagerar det, vilket får oss ur balans. Resultatet blir stress, ångest, oro och andra känslomässiga utmaningar i livet. Men det finns metoder för att träna vårt nervsystem att sluta överreagera och bemöta världen med större trygghet.

...Läs mer

Periodens bok:

Helig geometri

I hjärtat av vår existens finns ett universellt språk inkodat i allt från de minsta sandkornen till de mest avlägsna galaxerna. Helig geometri omger oss överallt och varje litet mönster är en del av en större helhet. Genom att bjuda in denna uråldriga visdom i livet kommer du upptäcka att den inte bara är viktig för vår förståelse av universum, utan också är ett kraftfullt verktyg för att navigera i vårt inre landskap.

Den stora frågan som Jemma Foster försöker besvara är Vad är heliggeometri? Hon vänder och vrider på konceptet för att visa hur omfattande, smart och genomtänkt universum är. Helig geometri är universums språk, ett rent och absolut uttryck för siffror och form som kan transformera ditt sätt att se på världen. Låt dessa kosmiska mönster berika ditt liv och fördjupa din andliga praktik.

Att söka och finna naturen i sitt inre

7 september, 2022

Som många av er redan vet så har jag varit nyfiken på andliga traditioner och verktyg större delen av mitt liv. Länge var det bara på distans, men som livet ter sig gav det mig en riktig djupdykning in i hela denna underbara värld när jag började jobba med Livsenergi för drygt sex år sedan. Jag skulle sköljas igenom ordentligt och det fanns säkert en god anledning till det.

Läs mer

Livskedjor med tiden som länk

16 augusti, 2022

Det är inget konstigt för någon att händelser och erfarenheter från livet formar oss som människor. Om vi applicerar det ett steg längre och säger att själens erfarenheter och händelser från alla sina liv har format oss till dem vi är idag – hur skulle det kännas?

Läs mer

Kroppens andliga känselspröt

27 juli, 2022

Vi människor är utrustade på ett helt otroligt sätt. Den som tänkte ut oss hade en enorm fantasi och var nog en skicklig ingenjör. Tänk på alla system vi har i kroppen som samspelar med varandra. Och alla fysiska verktyg vi har för att leva våra liv – armar, ben, händer, fötter, tår…

Läs mer

Ytterligheterna gör livet

22 juni, 2022

Ibland kan livet te sig som en enda stor gåta, och ibland är det ett fantastiskt mirakel. Gåtan kan vara svår att förstå vad den innebär och vad man känner inför den. Och inte sällan kräver den en hel del av oss…

Läs mer

Energisamtal – ännu en spännande utmaning!

2 juni, 2022

Vad säger ni, har vi börjat landa i våren nu och är redo för sommaren? Rent energimässigt kan våren vara lite trög för mig, om än det är den mest underbara säsong. Tänk att det kan vara så dubbelt ibland. Å ena sidan si, å andra sidan så…

Läs mer

Miljoner mirakel på en gång

10 maj, 2022

Våren är här på riktigt. Träden börjar slå ut. Blommorna spricker upp ur marken och gräset blir grönt. Allt detta händer samtidigt, som om hela naturen exploderar. Med lite värme från solen sker miljoner mirakel samtidigt. Tänk vilken rikedom – vilket överflöd av naturliga fenomen vi har omkring oss!

Läs mer

Allting börjar med ett frö

20 april, 2022

Efter en lång tid av mörker så sakta, sakta ljusnar dagen. Värmen smyger sig fram och med den små knoppar ur jorden. Våren är här och solen är gnistan som får allt att vakna till liv. Allting börjar om igen. Livets hjul snurrar på – i all oändlighet.

Läs mer

Insidan är mitt första hem, min verklighet

29 mars, 2022

Söndag. En helt underbar söndag. Solen strålar på en blå himmel och det är lagom kallt och krispigt vitt där ute. Den senaste veckan har varit så spännande.

Läs mer

Räkna med hjärnan – den kan överraska!

8 mars, 2022

Hur mår du? Kan du känna att våren är på väg och att kroppen förbereder sig för att tina upp? Smittar samhällets pandemilättnader ditt humör och inställning till livet? Känner du glädje och hopp om ett öppet samhälle, om frihet? Jag hoppas det. Det är banne mig en omvälvande tid nu, och om vi vill så kommer den leda till en massa gott för oss!

Läs mer

Vi har rensat färdigt – nu bygger vi upp nytt igen!

15 februari, 2022

När jag skriver detta är januari snart slut och vi har börjat landa i vårt nya år! Den senaste veckan har jag fötts med en massa hopp inför 2022. Det är något jag indirekt har bett om för att jag har känt ett behov av hopp och framtidsutsikter. Och då kom det…

Läs mer