Krönikor

Alex profilbild höst – Redigerad

Vem behöver healing? 

22 november, 2023

I min vardag med ett ben i vardagslunken och ett ben i en syftesdriven verkstad där vi producerar verktyg för självutveckling, stöter jag ibland på ett slags ögonblick där de här två världarna ger mig information om samma saker men från olika håll. Kopplingen sker i min hjärna, det ”går upp ett ljus” och jag ser hur världarna smälter samman.

...Läs mer

Periodens bok:

Helande orakelkort

Den här kortleken är ett verktyg för holistisk läkning. Med stor erfarenhet och kunskap inom många olika traditioner - yoga, kinesisk medicin, reiki m.m. - har Shereen Öberg skapat en kortlek som kan hjälpa oss läka på djupet, i alla lager av oss; den fysiska kroppen, tankarna, känslorna, den inre energin och vårt andliga uttryck. Alla dessa delar av oss  samspelar i kropp, sinne och själ och när vi hittar balansen i en av dem kan även övriga delar börja läka.

Upptäck hur du kan återvända till det som är helt och locka till dig mer glädje i livet.

Önskas: Mer av livet!

22 juni, 2021

Jag har varit lyhörd för min kropp under större delen av mitt liv. Det började redan som tonåring, men då reagerade jag nog mer med rädsla över ömmande leder, mage, munblåsor osv. Med tiden har jag lärt mig möta kroppsliga obehag med en nypa nyfikenhet och forskningslust – var kommer detta ifrån?

Läs mer

Ignorans, nonchalans, eller ren lathet?

1 juni, 2021

Det är ju egentligen väldigt enkelt och logiskt. Andningen definierar början och slutet av livet. Den kunskapen borde räcka för att vi ska vara försiktiga med den, ta hand om den och se till att den funkar så bra som möjligt, eller hur? Många tänker nog att ”jag vet att andningen är viktig och jag borde nog göra lite andningsövningar”. Jag är själv en av dem. Men gör jag något för att stärka den? Nej.

Läs mer

Dags att hitta DIN väg

11 maj, 2021

Det här med ”sin egen väg” är ett högaktuellt ämne. Just nu är många på tårna för att ”göra rätt” enligt pandemins många riktlinjer för att minska smitta, vilket är jättebra. Jag vill på inget sätt dämpa vikten av det, tvärtom. Samtidigt som det pågår lyfts ett annat samhällsmönster fram – det om att ”göra det förväntade” i vardagslivet.

Läs mer

Ett ständigt jobb för den inre arbetsmyran

21 april, 2021

Vad går du runt och bär på nu? Vilken del av dig är du just i färd med att arbeta med, utveckla? Jag tror att många som är medlemmar i Livsenergi bokklubb ständigt är igång med ett projekt i det inre. Kanske inte alltid så uttalat, men det finns där.

Läs mer

Dags för en inre vårstädning! Och ta reda på vad som gömmer sig i det omedvetna…

31 mars, 2021

Vad är det för märklig tid vi lever i. Ett år med pandemin inpå husknuten sätter säkerligen sina spår. Men inte nog med det, just nu verkar det som att vi är inne i en mörk tunnel, och jag tror inte det bara är Coronas fel. Det är många energier som härjar.

Läs mer

Är det lägligt att prata överflöd i dessa tider?

10 mars, 2021

Jag sitter här med ett smil när jag tänker på er inför de rader jag ska skriva. Varje krönika är en glädje att formulera och varje bok vi producerar är ett angeläget och fint uppdrag. Jag är så lyckligt lottad att få jobba för er.

Läs mer

Tacka vet jag tryggheten i gammal visdom

16 februari, 2021

Välkommen in i andra halvan på februari! Ni kanske inte räknar ner vinterdagarna, men det gör jag! Skåning i själ och hjärta (om än jag bor i Stockholm) så tycker jag att våren ska börja i mars =).

Läs mer

Omgiven av krafter

27 januari, 2021

En glädjestund för mig just nu är att få lansera boken Feminin kraft av Rebecca Campbell. Jag har verkligen älskat hennes böcker sedan fösta gången jag upptäckte dem. Hon skriver så fängslande, igenkännande och mjukt och skickar med mig så mycket tänkvärt och bra mellan lästillfällena att det är omöjligt att inte påverkas och utvecklas.

Läs mer

En rivstart in i 2021!

4 januari, 2021

Hoppas ni har haft en härlig jul och ett gnistrande nyår. Ni är alla supersouls för mig – supersjälar som gör det bästa av livet.

Läs mer

Ett liv i berg-och-dalbana

8 december, 2020

Och så kom pandemins höstsmäll! De senaste tre veckorna har vi gasat och bromsat, åkt snabbt utför och sakta uppför. Viruset kryper allt närmare inpå från alla håll och kanter. Och hur ska det nu bli till jul?!

Läs mer