Krönikor

Alex profilbild höst – Redigerad

En förändringens tid

16 april, 2024

Förändring kan ske på många olika plan och omfattning. Det är lätt att följa flödet när takten är behaglig, rolig och kanske även lagom spännande. Men så fort det blir för mycket blir det snabbt överväldigande och svårt att förhålla sig till. Det är här balans och harmoni kommer in – yinyang. Men det är inte alla turer vi kan påverka. Vad gör man då? En hel del av den inre resan vi gör går ut på att förbereda oss på dessa svårhanterliga situationer.

...Läs mer

Periodens bok:

Den gyllene framtiden

I Den gyllen framtiden beskriver Diana Cooper den nya tidseran vi färdas mot och ger en spännande och hänförande vision av jordens övergång till den femte dimensionen.

Välförankrad i den mångdimensionella andliga sfären har Diana Cooper tillgång till information som många av oss bara kan drömma om. Som andlig vägledare och bästsäljande författare ger hon oss ett fönster in i en ny tid som håller på att födas - den gyllene framtiden – och berättar ingående hur det kommer vara att leva då.

Låt denna omvälvande, hoppingivande och upplyftande vision inspirera och vägleda dig på en kollektiv förvandlingsresa mot en bättre framtid.

Precis allt är energi

30 november, 2021

Jag älskar julen och tiden inför den, men månaderna strax efter behöver jag anstränga mig för att hålla värmen i kroppen. Det går åt mycket energi under den här tiden, så jag behöver ladda ordentligt. Därför är jag extra glad att ha hittat nya verktyg för att hålla energin hög i kropp och sinne! Vem vet, det kanske kan vara något för dig med!

Läs mer

Vibrationerna sätter stämningen

10 november, 2021

November är här. För många är det en mörk, grå, blöt och tråkig månad, så vi tänkte fylla den med en massa härligheter! I det här numret har vi fokus på hårda klappar och gnistrande kristaller. Det är ju en perfekt tid nu att förbereda julen – både praktiskt och stämningsmässigt.

Läs mer

Stunder av genuin sanning

19 oktober, 2021

Jag har just läst en artikel om ateism och anti-religion och haft lite tid att reflektera över hur jag reagerade. Det här är helt klart ett större ämne än några få rader i en krönika, men jag märker att artikeln satte igång tankar i mig.

Läs mer

Fånga magin!

28 september, 2021

Den här veckan började med en häftig synkronicitet – jag älskar när det händer! I måndags skulle jag ha en intervju med författaren till Livsenergis första häxbok. Jag såg fram emot den eftersom jag tycker om hennes bok väldigt mycket.

Läs mer

Gränslöst nyfiken på…

8 september, 2021

Personlighetstyper. Mig själv. Dig. Mina barn. Min partner. Kombinationen av andlighet och psykologi för personlig utveckling… Jag är nyfiken på Enneagrammet.

Läs mer

Är intuition beroende av närvaro?

18 augusti, 2021

Intuition – vad är det för mig, funderar jag. Kan det vara så att kontakten med intuitionen är kärnan till när jag är extra medveten och närvarande? Och när jag bara ”kör på”, är jag då långt ifrån min intuition…? En spännande tanke som jag måste utforska!

Läs mer

Livets hjul – mitt inre ankare

28 juli, 2021

Vet ni vad, jag är så glad att ni finns. Att veta att det finns så många som har valt samma resa som jag – en utforskande resa om livet, existens och att leva äkta – känns både tryggt och inspirerande. Här är vi alla samlade. Tänk om vi kunde hitta vägar att nå ut till varandra mer, mötas – fysiskt eller virtuellt – och dela erfarenheter.

Läs mer

Önskas: Mer av livet!

22 juni, 2021

Jag har varit lyhörd för min kropp under större delen av mitt liv. Det började redan som tonåring, men då reagerade jag nog mer med rädsla över ömmande leder, mage, munblåsor osv. Med tiden har jag lärt mig möta kroppsliga obehag med en nypa nyfikenhet och forskningslust – var kommer detta ifrån?

Läs mer

Ignorans, nonchalans, eller ren lathet?

1 juni, 2021

Det är ju egentligen väldigt enkelt och logiskt. Andningen definierar början och slutet av livet. Den kunskapen borde räcka för att vi ska vara försiktiga med den, ta hand om den och se till att den funkar så bra som möjligt, eller hur? Många tänker nog att ”jag vet att andningen är viktig och jag borde nog göra lite andningsövningar”. Jag är själv en av dem. Men gör jag något för att stärka den? Nej.

Läs mer

Dags att hitta DIN väg

11 maj, 2021

Det här med ”sin egen väg” är ett högaktuellt ämne. Just nu är många på tårna för att ”göra rätt” enligt pandemins många riktlinjer för att minska smitta, vilket är jättebra. Jag vill på inget sätt dämpa vikten av det, tvärtom. Samtidigt som det pågår lyfts ett annat samhällsmönster fram – det om att ”göra det förväntade” i vardagslivet.

Läs mer