Krönikor

Alex profilbild höst – Redigerad

I möte med motsatser

13 februari, 2024

Det här med balans mellan motsatser för att nå harmoni, och idén om att naturen alltid strävar efter balans är väldigt intressant. Det finns en oerhört stor visdomskälla om detta som genomsyrar nationer, kulturer, filosofier, religioner och mer, nämligen Yinyang. Detta ostasiatiska koncept som finns med i några av världens äldsta texter, kan hjälpa oss att komma i samklang med oss själva och världen i stort – ja, hela universum och dess flöde.

...Läs mer

Periodens bok:

Den fullständiga guiden till Yin Yang

Välkommen till den första boken någonsin som tar ett omfattande grepp om det dynamiska konceptet yinyang. Författaren Antony Cummins utforskar och förklarar det utifrån en mängd relevanta vinklar och perspektiv och på ett lättillgängligt sätt avslöjar han djupet och insikterna i denna uråldriga visdom. En mycket inspirerande bok för den som är intresserad av daoism, alternativmedicin och andra österländska kunskapsområden. De många illustrationerna förtydligar tankesätten och betydelsen ytterligare.

Yinyang är ett tidlöst begrepp som finns med i några av världens äldsta texter. Det utgör grunden för det kinesiska sättet att tänka och bidrar till förståelsen av de flesta kinesiska sedvänjor, från traditionell kinesisk medicin till daoism och feng shui. Det kan också berika våra liv genom att bidra till en bättre balans, både i vår närmiljö och i världen i stort.

Tacka vet jag tryggheten i gammal visdom

16 februari, 2021

Välkommen in i andra halvan på februari! Ni kanske inte räknar ner vinterdagarna, men det gör jag! Skåning i själ och hjärta (om än jag bor i Stockholm) så tycker jag att våren ska börja i mars =).

Läs mer

Omgiven av krafter

27 januari, 2021

En glädjestund för mig just nu är att få lansera boken Feminin kraft av Rebecca Campbell. Jag har verkligen älskat hennes böcker sedan fösta gången jag upptäckte dem. Hon skriver så fängslande, igenkännande och mjukt och skickar med mig så mycket tänkvärt och bra mellan lästillfällena att det är omöjligt att inte påverkas och utvecklas.

Läs mer

En rivstart in i 2021!

4 januari, 2021

Hoppas ni har haft en härlig jul och ett gnistrande nyår. Ni är alla supersouls för mig – supersjälar som gör det bästa av livet.

Läs mer

Ett liv i berg-och-dalbana

8 december, 2020

Och så kom pandemins höstsmäll! De senaste tre veckorna har vi gasat och bromsat, åkt snabbt utför och sakta uppför. Viruset kryper allt närmare inpå från alla håll och kanter. Och hur ska det nu bli till jul?!

Läs mer

Ett brev till dig

11 november, 2020

Jag vill bara säga – det ni har är helt fantastiskt. Ni ser möjligheter i livet som andra inte ser. Ni vill leva livet till fullo och jobbar medvetet för att nå det och hitta er inre kraft.

Läs mer
Boken Schamanska ceremonier av Sandra Ingerman

Vägen till mig – en livslång resa

20 oktober, 2020

Att lansera böcker om schamanism är lika spännande och roligt varje gång – Periodens bok Schamanska ceremonier är inget undantag.

Läs mer

Drömmen om ett vaket drömliv

29 september, 2020

De flesta av oss har nog reflekterat över en dröm någon gång, kanske återberättat den för andra och påverkats av den under dagen som följde. Drömmar tar vi lite för givet, eller så tänker vi inte ens på dem. Det…

Läs mer

Insikt: mitt liv är mitt ansvar

9 september, 2020

Det är den sista augusti. Skola och jobb har kommit igång som de ska. Sensommarens svalare dagar gör mig påmind om var vi är på väg. Vi i familjen hittar in i våra rutiner igen – nya blandas med gamla…

Läs mer

Kristallklar transformation

18 augusti, 2020

Många av oss är fascinerade av stenar redan i tidig ålder. Alla mina barn har samlat stenar på stranden och jag tror jag gjorde likadant. Runda, lena, släta, platta, skrovliga, matta, glittrande. Det var en självklarhet att stenarna skulle bäras…

Läs mer

Lockad av en riktigt nära naturkontakt

22 juli, 2020

Kan du som jag känna av den starka dragningskraften från naturen och miljön? De senaste åren har den fångat vår uppmärksamhet på många olika sätt. Äntligen! Vi tackar för det uppsving vi ser för schamanismen (naturfolkens visdom), ekologi, läkeväxter m.m.,…

Läs mer